Hajrá, svájciak, védjétek meg a készpénzt!

Nyilvánvaló és átfogó szándék mutatkozik a globális pénzügyi elit körében a készpénz végleges megszüntetésére.

2023. 04. 12. 15:23
null
Weil am Rhein, 2015. január 17. Svájci zászló alatt vásárlók a svájci határ mentén fekvõ németországi Weil am Rhein egyik áruházában 2015. január 17-én. Két nappal korábban a svájci jegybank eltörölte a svájci franknak az euróval szembeni árfolyamküszöbét, és az ez után megerõsödõ frank miatt a svájciaknak elõnyös az euróövezet országaiban, például a szomszédos Németországban vásárolni. (MTI/EPA/Patrick Seeger) Fotó: Patrick Seeger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hír érkezett Svájcból, ami nagyon figyelemreméltó és bíztató egyszerre: nemsokára népszavazást fognak tartani arról, hogy megmaradjon-e a készpénz örökre, vagyis semmilyen svájci kormány vagy parlament ne hozhasson olyan döntést, hogy a készpénzt valamilyen digitális valuta kötelezővé tételével helyettesítse. 

Erről a nagyon fontos információról szinte alig lehet olvasni a nemzetközi, fősodratú liberális médiában – és természetesen nem véletlenül. Ellenkezik az érdekeikkel és a céljaikkal ez a népszavazás, ezért az a legtökéletesebb módszer számukra, ha egy sort sem írnak a kezdeményezésről – a tájékoztatási kötelezettségük nagyobb dicsőségére…

A hír konkrétan tehát az, hogy néhány hete a Svájci Szabadság Mozgalom (FBS) nevű svájci nyomásgyakorlási csoport bejelentette: elegendő aláírást gyűjtött (111 000) ahhoz, hogy nemzeti szavazást indítsanak el a készpénz megőrzéséről. Ha sikeres lesz a népszavazás, akkor a szövetségi kormánynak gondoskodnia kell arról, hogy mindig elegendő mennyiségben álljanak rendelkezésre érmék és bankjegyek. Mi több, a svájci frank másik valutával való helyettesítésére irányuló minden kísérletet – nagy valószínűséggel a jegybanki digitális valutára utalva – szintén népszavazásra kell bocsátani.

Az FBS a kezdeményezése indoklásában arról beszél, hogy egyre inkább csökken a készpénz szerepe számos országban, s fennáll a komoly veszélye annak, hogy az államok és a központi bankok átfogó ellenőrzést tudnak gyakorolni az állampolgáraik felett. Ahogyan Richard Koller, a mozgalom vezetője fogalmazott a honlapjukon: „Nyilvánvaló, hogy a készpénztől való megszabadulás nemcsak az átláthatóság, az egyszerűség vagy a biztonság kérdéseit érinti, hanem a totalitárius megfigyelés óriási veszélyét is magában hordozza.”

De vajon miért olyan fontos ez a népszavazás vagy annak esetleges, remélhető sikere számunkra, magyarok számára?

Azért, mert nyilvánvaló és átfogó szándék mutatkozik a globális pénzügyi elit körében a készpénz végleges megszüntetésére és egy világot átfogó „valuta”, a CBDC (Central Bank Digital Currency, központi banki digitális fizetőeszköz) bevezetésére. És ez minket is kőkeményen érinthet mint az unió tagjait (ugyanis a brüsszeli elit is kacérkodik a CBDC-vel, nem kicsit, nagyon).

Ennek részleteiről egy korábbi bejegyzésemben már írtam (A készpénz megszűnése a láthatáron?, 2023. január 11.),  ezért itt erre nem térnék vissza. Csak a „jegybankok jegybankja”, tehát a bázeli székhelyű Bank of International Settlements (Nemzetközi Fizetések Bankja, BIS) vezérigazgatójának, Augustin Carstens szavaira térnék vissza, aki így fogalmazott, elég egyértelműen: „A CBDC elsősorban abban más, hogy a jegybankoknak abszolút kontrollja lesz a vele szembeni követelések érvényesíthetőségét szabályozó rendelkezések felett. És a kezünkben lesz az ennek érvényesítéséhez szükséges technológia is.”

S hogy mi lesz ez a technológia? Nem más, mint a kriptovaluták világából származó blockchain digitális rendszer, amely névre szólóan elraktároz minden pénzmozgást minden ember esetében. A koncepció nélkülözhetetlen része a digitális oltási igazolvány és a digitális személyazonosság globális bevezetése, ezért ne csodálkozzunk, ha utóbbiakról is egyre többet hallunk majd. És ha a dolgok rosszul alakulnak, akkor nem csak hallani fogunk ezekről…

Tucker Carlson, aki a Fox News sztárműsorvezetője és Orbán Viktor feltétlen híve, az egyik műsorában arról beszélt: neki feltűnik, hogy országában évről évre csökken a bankok, valamint az ATM-ek száma, s ez így van például Ausztráliában is.

Carlson arról is beszélt, hogy a fősodratú médiában azt mondják, a készpénz csak a bűnözőknek való. Ha nem csinálsz rosszat, akkor minek is kellene neked a készpénz?

Nos, erre nagyon érdemes odafigyelni: megindul a morális ráhatás az emberekre, vagyis ha mindenáron készpénzt akarsz tartani, akkor valami rejtegetnivalód van. Gyanús ember vagy!

Illetve a másik érvelés, amit már egyre többször hallani: a készpénz papírból van, az meg fából, tehát aki készpénzt akar, az rombolja az erdőket, így végül is gátolja a globális felmelegedés elleni küzdelmet.

A globalistáknak, akik a szép új, totálisan ellenőrzött világdiktatúra megteremtésén fáradoznak, ez válik a legújabb fegyverükké: ha nem akarod a CBDC-t, ha nem veszel elektromos autót, ha nem támogatod az LMBTQI-mozgalmat, ha nem oltatod be magad hatodszor is, ha nem állsz az ukránok oldalára stb., akkor te rossz ember vagy. S mint ilyen, nem érdemelsz meg alapvető jogokat sem.

Vigyázzunk, nagyon vigyázzunk!

Alattomos ellenféllel állunk szemben.

Borítókép: Svájci zászló a svájci határ mentén fekvő németországi Weil am Rhein egyik áruházában 2015. január 17-én. Két nappal korábban a svájci jegybank eltörölte a svájci franknak az euróval szembeni árfolyamküszöbét, és az ez után megerősödő frank miatt a svájciaknak előnyös az euróövezet országaiban, például a szomszédos Németországban vásárolni (Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.