Foglalkozni kell a vakcinakárosultakkal! Méghozzá minél előbb!

Elég volt a téma körüli hallgatásból! A világ jelentős része már foglalkozik a vakcinakárosultakkal.

2023. 08. 30. 16:36
LAUTERBACH, Karl
Berlin, 2023. augusztus 16. Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter a kannabisz legalizásának tervezetérõl tart sajtóértekezletet Berlinben 2023. augusztus 16-án. Lauterbach bejelentette, hogy a kannabisz termesztésének és fogyasztásának ellenõrzött legalizálását javasolja a német kormány a törvényhozásnak. MTI/EPA/Clemens Bilan Fotó: Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ott kezdem, hogy a berlini Charité Intézet kimutatta, hogy Németországban a súlyos vakcinaszövődmények száma negyvenszer magasabb, mint gondolták volna. Mintegy félmillió embert érinthet ez német földön. Mindezt Harald Matthes, a vizsgálatot folytató csoport vezetője nyilatkozta nemrég.

És ez súlyos adat. És nem csak Németország érintett ebben, Hollandiából, az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Nagy-Britanniából és még számos országból érkeznek adatok a vakcinakárosultakról, számuk nem csekély. 

A tények azt mutatják, hogy amióta a vakcinák tömegesen beadásra kerültek, döbbenetes mértékben megnövekedett az érthetetlen halálesetek száma a világon, s ami a legdurvább, hogy az oltottak körében növekedett meg jelentősen a súlyos szövődmények és halálok száma, s nem pedig az oltatlanokéban. 

Még egyszer mondom: aki nem csak hivatalos, „első” nyilvánosságot olvas a médiumokban, az tudja, hogy itt tényekről és még egyszer tényekről, méghozzá kegyetlenül szomorú tényekről van szó. 

Ezt nem lehet, és nem szabad elhallgatni. S mindez döntően az mRNS-vakcinákra, a Pfizer és a Moderna által gyártottakra igaz elsősorban. 

A német intézet vizsgálata szerint a leggyakoribb mellékhatások: szívizomgyulladás, szívinfarktus, az immunrendszer túlreakciója, neurológiai zavarok, az idegrendszer károsodása, stroke, vérrögképződés. 

A németeknél összesen 179 millió oltóanyag került beadásra. Matthes professzor szerint speciális szakambulanciák kellenek a vakcinakárosultak kezelésére! Megfontolandó gondolat. 

Mindez persze nem azt jelenti, hogy aki mRNS-t kapott, az most már készüljön a legrosszabbra. De tény, hogy nyilvánvaló, hogy ez nem német történet. 

Csak mellesleg jegyzem meg – erről lehet, hogy sokan nem tudnak –, hogy éppen a Charité Intézetben dolgozott Cristian Drosten, aki a Kary Mullis által feltalált PCR-tesztet a Covid tesztelésére „továbbfejlesztette”, viszont tudnunk kell, hogy Mullis még az életében hangsúlyozta, hogy a PCR Covid-diagnózisra valójában alkalmatlan, nem erre való igazán. Mullis, miután erről beszélt, 2019-ben meghalt… Ez azért egyébként – magunk közt szólva – némileg érdekes.

Közben érdekes hír az is, hogy a Bukaresti Fellebbviteli Bíróság és a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőtábla június 13-án, elutasítva a román kormány fellebbezését, véglegesen illegálisnak nyilvánította a Coviddal kapcsolatos megszorításokat, a polgárokra és a cégekre kivetett restrikciókat. (Ügyiratszám: 3751/2021 és 8178/2023.)

A következőkben egy rendkívül érdekes interjú szövegét idézném rövidítve, ami nagyon idetartozik és nagyon tanulságos. Néhány hete Karl Lauterbach, a német szövetségi egészségügyi miniszter rövid interjút adott a kialakult helyzetről a ZDF-nek. 

Lauterbach meglepően őszinte volt, sőt politikusokhoz „méltatlanul” önkritikus.

A vakcinakárosultakkal kapcsolatban kijelentette, hogy „Felkavaróak ezek a sorsok… nagyon sajnálom ezeket az embereket. (Ez is valami… – F. T.) Ezek igen súlyos károsodások, amelyekből számos maradandó lesz (!). Amit mi, mint állam teszünk, hogy a betegpénztárak átveszik a kezelési költségeket… A kezeléshez szükséges gyógyszerek még nincsenek meg, azokat lázasan kutatják.”

A riporter ekkor felpanaszolta, hogy az érintettektől pont az ellenkezőjét hallják, egy év harc, elutasítás, Canossa-járás, a végén egy csekély összeg megítélése.

Lauterbach nagy megértést tanúsítva azt mondta, hogy valóban, az oltáskárosodást elismerő folyamatokat fel kell gyorsítani!

A riporter ezek után számonkérte a következőket a miniszteren: „Lauterbach úr, miért mondta korábban többször is, hogy az oltás mellékhatásmentes lesz?” (Vagyis, miért hazudott az emberek szemébe, ezzel kilőve annak lehetőségét, hogy ők döntsenek a veszélyek mérlegeléséről? – F. T.)

Lauterbach zavarodott válasza: 

Nos, ez egy alkalommal túlzóan, egy rosszul sikerült tweetben történt. De alapvetően nem ez volt az álláspontom… (!)

A riporter tovább erőltette, indokoltan: „miniszter úr, végig azt a benyomást keltette, hogy mellékhatások szóba sem jöhetnek!”

Lauterbach erre nem tudott érdemben válaszolni, csak annyit tett hozzá: „az oltásokat világszerte alkalmazták…” (Hát igen, de miért is? – F. T.)

A riporter ezek után azt vetette fel, hogy most indulnak az első perek világszerte a Pfizer–BioNTech és a többi gyártó ellen. Mi lesz ezeknek a kimenetele?

Lauterbach válasza: „Miniszterként óvatos kell, hogy legyek. Ami helyénvaló (?), hogy az EU-s szerződések keretein belül ezek a cégek a legmesszebbmenőkig fel lettek mentve a felelősségvállalás alól. És ezért a felelősség a német államnál van.” (Ez mitől is „helyénvaló”? – F.T.)

A riporter riposztozott: „tehát ezekben a bírósági eljárásokban a cégek hátra tudnak dőlni. Jó érzés van önben?”

Lauterbach válasza: „Nem én készítettem a szerződéseket (ebben igaza van, talán Ursula von der Leyen, egy minden gyanú felett álló személy erről többet tudni mesélni – F.T.) „Azt gondolom, hogy az akkoriban kialakult helyzet a felelős azért, hogy az oltóanyagokat mihamarabb használni akarták (függetlenül attól, hogy valójában nem lehetett tudni, mennyit használnak és mennyit ártanak. Brávó! – F.T.)

Végül felvetette a riporter, hogy vajon nem kellene-e a cégeknek ebben a helyzetben szolidaritási alapon is, emberiességi alapon is önkéntesen alapítványokba fektetni pénzeket, ezzel segítve az általuk gyártott vakcinák károsultjai számára?

Lauterbach válasza: 

de igen! Ez elvárható lenne tőlük, hiszen – ahogyan fogalmazott – elképesztő nyereségekhez jutottak. Ezért ez nem pusztán szép gesztus lenne, hanem igenis elvárható tőlük!

Még annyit: Magyarországon az OK (oltáskárosultak szervezete) levélben fordult a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz, hogy foglalkozzanak velük. Biztató levelet kaptak. 

Összegzem a mondanivalómat: elég volt a téma körüli hallgatásból! A világ jelentős része már foglalkozik a vakcinakárosultakkal. 

Ez az egyetlen emberséges és tisztességes magatartás, ha már az idő kerekét nem tudjuk visszaforgatni. Sajnos.

Sokat tanultunk megint. És még mennyit fogunk, Istenem!

Borítókép: Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter sajtóértekezletet tart Berlinben 2023. augusztus 16-án, a cannabis legalizásának tervezetéről (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.