Kövér a borászatot méltatta

Az Országgyűlés elnöke szerint a borászat nemcsak üzleti vállalkozás, hanem életforma is.

MNO
2014. 09. 06. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonöt évvel ezelőtt az élet minden területén újra kellett kezdeni, különösen a gazdaságban, azon belül is a mezőgazdaság ágazataiban, s „hatalmas utat tettünk meg a kapitalizmus újrafelfedezésétől kezdve a privatizáció különféle csavarjain át napjainkig” – fogalmazott a házelnök, a rendezvény fővédnöke a több száz érdeklődő, köztük a borlovagrendek felvonuló tagjai előtt.

Kövér László kiemelte, hogy lassan a pezsgőkészítés is maga mögött hagyja „negyven esztendő létező szocializmusának pusztításait”, újra megleli legjobb hagyományait, és visszahódítja piacait, sőt újakat szerez.

„Örülhetünk, hogy ilyen gazdag a hazai borászközösség, és gazdag az az ország, ahol ilyen borászközösségek teremnek és alkotnak” – mondta a parlament elnöke, úgy fogalmazva, hogy „aki szőlőt gondoz, hazára lel”. Végül hangsúlyozta: Magyarországnak van különleges bora, vannak sikeres borászatai és igényes, eredményes munkát végző borászai.

Szabolcs Attila (Fidesz–KDNP), a kerület polgármestere köszöntőjében Budafok-Tétény páratlan borkultúrájára hívta fel a figyelmet.

A huszonötödik alkalommal megrendezett, a történelmi egyházak képviselőinek áldása és a megnyitó beszédek után látványos ünnepi felvonulással induló Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál a jubileum alkalmával három zenei színpaddal, gasztronómiai ínyencségekkel és a nemzeti agrárkamara gazdapiacával várja a vendégeket a hétvégén.

A 25 év minőség jelmondattal szervezett ünnepi fesztivál a térség ma is élő, tradicionális borkultúrájába kalauzolja el a vendégeket. A résztvevőket helyi és az ország különböző borvidékeiről érkező vendégborászok, folk- és világzenei előadók, kézműves ételkészítők, kreatív sziget és gyermekprogramok várják a XXII. kerület központi helyszínein – közölték a szervezők korábban az MTI-vel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.