A májusi külkereskedelmi forgalom előzetes adatait közli a KSH

A külkereskedelmi termékforgalom májusi előzetes adatait közli ma első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Forrás: MTI2019. 07. 09. 7:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áprilisban az export euróban kifejezett értéke 3,8, az importé 7,0 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, a kereskedelmi mérlegtöbblet 245 millió euró volt, 238 millió euróval kevesebb a tavaly áprilisinál.

Az év első négy hónapjában az export 5,3 százalékkal, az import 7,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a 2,098 milliárd euró külkereskedelmi mérlegtöbblet 532 millió euróval kisebb, mint a tavalyi azonos időszakban volt.

Január-áprilisban a gépek, szállítóeszközök kereskedelméből 4 milliárd eurót meghaladó, az élelmiszerek, italok és dohánytermékek forgalmából 754 millió euró aktívum származott, míg az energiahordózók négyhavi importtöbblete 1,744 milliárd euróra rúgott és a feldolgozott termékek kereskedelme is 1,131 milliárd euró deficittel járt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.