Zsúfoltnak ígérkezik a makronaptár

Magyar Nemzet
2019. 11. 04. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Államháztartási, inflációs és ipari termelési adatok is napvilágot látnak a héten. A sort a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság kezdi a beszerzésimenedzser-index októberi értékével – a szeptemberi adat 51,8 pont volt, ami alacsonyabb, mint az előző havi.

Szerdán közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a szeptemberi kiskereskedelmi forgalom adatait. Augusztusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma a nyers adat szerint 5,3, naptárhatástól megtisztítva 5,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. Szintén szerdán publikálja a KSH a háromnegyedéves lakásépítési, építési engedélyezési statisztikáit.

Idén az első fél évben 6472 új lakás épült, 0,7 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 18 227 volt, 0,9 százalékkal több, mint 2018 azonos időszakában. Pénteken közli a Pénzügyminiszté­rium az államháztartás központi alrendszerének október végi helyzetéről szóló gyorstájékoztatóját.

Pénteken teszi közzé a statisztikai hivatal a fogyasztói árak októberi adatait. Szeptemberben a fogyasztói árak átlagosan 2,8 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál. Ugyancsak pénteken jelenik meg az ipari termelés szeptemberi alakulásának első becslése. Augusztusban az ipari termelés volumene 0,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 2,7 százalékkal nőtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.