időjárás 30°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Menthetők az éttermi állások

Thurzó Katalin
2020.03.18. 20:34

– Nagyon jó döntések születtek, jelentős könnyítésekről határozott a kormány. Most, amikor a piacnak alig van bevétele, nincs munka a vendéglátóhelyeken, ez fontos lépés. Rengeteg alkalmazott már most is szabadságon van, így esetükben is könnyebbé váltak a fizetnivalók. A járulékkedvezmény segít menteni a munkahelyeket az elkövetkező időszakban, a vállalkozások most némiképp szabadulhatnak a prés alól – ezt a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke mondta a kormány mai döntése nyomán.

Eszerint a sérülékeny ágazatok közül a vendéglátásban működő vállalkozások és munkavállalók számára is több könnyítést vezetnek be, hogy a szektor szereplői elviseljék a koronavírus-járvány miatti derékba tört időszakot, és ne kerüljön utcára több ezer dolgozó a turizmusból.

Kovács László szerint a hitelekre vonatkozó általános moratórium rendkívül erős védőháló minden érintettnek, ezzel együtt a munkáltatóknak rugalmasabb foglalkoztatási szabályok is hozzájárulnak majd az átmeneti vészhelyzeti állapot kezeléséhez, mint mondta, a következőkben ennek részletszabályait kell megismerni, hatékonyan alkalmazni.

– Örülünk a gyors reakciónak, a nyitottságnak a kormány részéről az ágazat problémái iránt.

Összességében kedvezőbbé vált a helyzet, amelyet még további lépések kell kövessenek, erről egyeztetések is zajlanak – jegyezte meg az ipartestületi elnök, hozzáfűzve, hogy például kezdeményezik a melegétel-házhozszállítások után fizetendő költségek átmeneti csökkentését is.

Koronavírus itthon

Vakcinákkal hálálta volna meg Banglades a magyar orvosok munkáját

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.