Budapesti utazásra ösztönzik a magyarokat

A városlátogatás élményéről ezen a nyáron sem kell lemondania senkinek.

Magyar Nemzet
2020. 06. 18. 17:00
null
Budapest, 2020. március 2. Turisták a Millenenumi emlékmûnél a Hõsök terén 2020. március 2-án. A háttérben a Millenenumi emlékmû jobb oldali oszlopcsarnoka és dombormûvei. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség a budapesti turizmus népszerűsítésére, amelyen belül különleges perspektívából mutatják meg a fővárost. A városlátogatás élményéről ugyanis ezen a nyáron sem kell lemondania senkinek, Budapest a magyaroknak is mindig tud újat mutatni, tele van felfedezésre váró élménnyel, legyen szó kulturális pezsgésről, fürdőélményekről, nagykörúti kávézásról vagy Duna-parti sétáról, múzeumi vagy építészeti programról. Nehéz olyan várost találni a világban, ahol ennyire könnyű séta közben világörökségi helyszínekre bukkanni, és ahol történelmi miliőben üzemelnek a gyógyfürdők. Most mindez zsúfoltság nélkül, a megszokottnál jóval kényelmesebben és nyugodtabb körülmények között átélhető – fogalmaznak a kampányban. Kiemelve, hogy a budapesti lehetőségek miatt is érdemes útra kelnie a családoknak.

Az ügynökség idén nyáron arra helyezi a fő hangsúlyt, hogy a járvány alatti bezártság után újra együtt, itthon szabadon utazhatunk, és biztonságos körülmények között lehet részünk csodás hazai élményekben. Magyarország belföldi turizmusának újraindítása érdekében június 1-je óta arra ösztönzik a magyar családokat, hogy aki teheti, induljon útnak és fedezze fel ismét hazánk kincseit, ismerje meg a vidéki tájakat.

Fontos, hogy azok a magyar családok, baráti társaságok és egyedül utazók is felfedezzék a magyar fővárost, akik egyébként csak rövid időre keresnék fel, így nem lenne lehetőségük megismerni a sokszínű kínálatot – jegyzi meg az ügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.