Újra megnyitja kapuit a Várkert Bazár

Szabadtéri irodalmi estek, Várkert mozielőadások és zenei produkciók gazdagítják az újranyitó Várkert Bazár élménykínálatát. Az egyedi panorámával rendelkező helyszínen többek között jubileumi lemezbemutató koncertet ad a Balázs Elemér Group és fellép a The Carbonfools zenekar is.

Magyar Nemzet
2020. 07. 10. 14:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már nagyon vártuk, hogy újra eljöjjön az az időszak, amikor ismét élettel telik meg a budai Vár. Számunkra a főváros ékszerdoboza, a páratlan panorámával rendelkező Várkert Bazár akkor az igazi, amikor a programjainkra ellátogató emberek töltik meg a tereket – így nyilatkozott a megnyitó kapcsán Sikota Krisztina a Várkapitányság turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese. Mit mondta, az idei nyár különlegessége, hogy immár több szabadtéri helyszínen is elérhetők lesznek a színes programelemek.

A Várkert Bazár kulturális, zenei programjai mellett a belföldi turizmust támogató, tematikus budai várséták várják a látogatókat. Ezek közül legfrissebb a Hauszmann paripái címet viselő séta, ahol a résztvevők megtekinthetik a Nemzeti Hauszmann program keretében újjáépült lovardát is.

A 2010-ben még méltatlanul elhanyagolt állapotban lévő épület ma a város egyik dísze
Fotó: MTI

Július 19-én indul a Mesterművek panorámával című séta, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek a Magyar Nemzeti Galéria mindennapjaiba, és megtekinthetik a Budavári Palota kupoláját, ahonnan egyedülálló kilátás nyílik fővárosunkra.

Július 26-án a Habsburgok és holtak címet viselő tematikus vezetésen feltárulnak a budai Vár eddig ismeretlen útjai, ahol a résztvevők megismerhetik a nádori kripta rejtelmeit, felfedezhetik a palota egyetlen, háborúkat követően is épen megmaradt részét.

Szalmakalapot viselnek az erős napsütés ellen fiatal nők a budai Várban
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A budai Vár számos pontja gazdagítja a Zenélő Budapest július 2. és augusztus 27. között rendezett ingyenes koncertsorozatát. A Magyar Nemzeti Galéria előtt, a Savoyai teraszon minden szombaton és vasárnap erdélyi népzene várja az érdeklődőket, a Várkert Bazár Gloriettnél pedig minden pénteken huszárruhás rézfúvósok adnak rövid koncertet.

A Várkert Bazár és a budai várséták részletes programkínálatát, valamint a jegyekkel kapcsolatos információkat a Várkertbazár.hu weboldalon olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.