Európa élvonalában lesz hazánk az akkumulátorgyártásban

Palkovics László innovációs miniszter hosszú távú együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot a Huawei magyarországi vezérigazgatójával.

2021. 10. 26. 15:15
PALKOVICS Lszl
Budapest, 2018. december 6. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter sajtótájékoztatót tart a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közgyûlése kapcsán a minisztériumban 2018. december 6-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha a jelenlegi tendencia folytatódik, Magyarország el fogja érni a 2030-ra kitűzött klímacélokat. Most arról tárgyalunk, hogyan tudnánk 40-ről 55 százalékra emelni a kibocsátáscsökkentést, azaz miként teljesíthetők a Fit for 55 célkitűzései  – mondta a Huawei Tech4Green konferencián tartott előadásában Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta, hogy ehhez szükség van a technológiára, ami a kutatás-fejlesztést, az oktatást és gyártást is magában foglalja. 

Hazánk teljesíti a 2030-ra kitűzött klímacélokat – mondta Palkovics László      Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Magyarország szempontjából a legfontosabb technológiák a digitalizációhoz és az energiahatékonyságot javító zöldtechnológiákhoz kapcsolódnak – áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben. 

A miniszter kiemelte, hogy a jövő egyik legfontosabb technológiája az akkumulátor, az energiatárolás lesz, Magyarország pedig azt a célt tűzte ki, hogy Európában a második legnagyobb gyártási kapacitással bíró tagállam legyen Németország után.

A konferencián hosszú távú együttműködéséről írt alá közös szándéknyilatkozatot Palkovics László, valamint Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója. A dokumentum rögzíti, hogy a Huawei továbbra is szorosan együttműködik hazai oktatási intézményekkel, innovációkkal és tudástranszferrel támogatva a digitális oktatás fejlesztését. A vállalat intelligens campusmegoldások tesztelésével és indításával támogatja a hazai felsőoktatást, emellett folytatja a wi-fi rendszerek és a szélessávú hálózat fejlesztését az oktatási intézményekben, valamint intelligens együttműködési és virtuális asztali megoldásokat kínál a távoktatás hatékonyságának növelése érdekében. Emellett a Huawei folytatja a tehetséges mérnök-informatikusok – összesen mintegy kétezer magyar diák – képzésének támogatását a magyarországi egyetemeken a minisztériummal 2019-ben aláírt megállapodás szerint.

Borítókép: MTI/Mohai Balázs

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.