Megállapodtak az Indotek befektetéséről az Auchan-cégekben

Az ELO és az Indotek-csoport már tavaly szeptemberben jelezte, hogy kizárólagos tárgyalásokba kezdtek együttműködésük erősítéséről.

Magyar Nemzet
2022. 03. 24. 21:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ELO (Auchan Retail Holdingja, valamint a New Immo Holdingja) és az Indotek-csoport csütörtökön stratégiai partneri megállapodást kötött, amelynek értelmében 

az Indotek 47 százalékos kisebbségi pénzügyi befektetővé válik az ELO magyar leányvállalataiban, az Auchan Retail Magyarországban és Ceetrus Magyarországban 

– idézi az ELO leányvállalatainak közleményét a távirati iroda. A stratégiai megállapodás életbelépéséhez a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására is szükség van.

Az ELO és az Indotek-csoport már tavaly szeptemberben jelezte, hogy az ELO kizárólagos tárgyalásokat kezdett az Indotek-csoporttal együttműködésük erősítéséről. 

Akkori közös közleményük szerint az ELO magyar leányvállalataival (Auchan Retail Magyarország és Ceetrus Magyarország) kialakított 

stratégiai partnerség erősítésének célja, hogy a felek kihasználva az egymás közötti szinergiákat, erősítsék hosszú távú gazdasági pozíciójukat a magyar piacon. 

A két vállalatcsoport között évek óta szoros üzleti kapcsolat áll fenn, miután az Auchan áruházai közül több is az Indotek Grouphoz tartozó bevásárlóközpontokban található.

Az Auchan Retail Magyarország és a Ceetrus Magyarország számára az ingatlan- és logisztikai piacon jelen lévő, kisebbségi befektetői partner további fejlődési lehetőséget jelent. Az Indotek számára pedig az együttműködéssel stratégiájának fontos eleme, a diverzifikáltság újabb szintje valósulhat meg – hangsúlyozták a cégek.

Mint ismert, a magyar és amerikai tulajdonban lévő Indotek cégcsoport alapító-vezérigazgatója és többségi tulajdonosa Jellinek Dániel. 

A csoport portfóliójában több mint háromszáz ingatlant jegyez, 

egyebek közt harmincnál több irodaház, több mint húsz bevásárlóközpont és számos, ipari, logisztikai létesítmény. A vállalat a hotel- és lakóingatlan szektorban is képviseli magát. 

Az Indotek cégcsoport elsősorban Magyarországon aktív, de folyamatosan keres befektetési lehetőségeket Közép-, Kelet- és Dél-Európában.
 

Borítókép: A megállapodást a GVH-nak is jóvá kell hagynia (Forrás: Mandiner.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.