Moody’s: Globális recessziót okozhat az ukrajnai háború elhúzódása

Recesszióba sodorhatja a világgazdaságot az ukrajnai háború elhúzódása – áll a Moody’s Investors Service kedden Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Forrás: MTI2022. 04. 19. 20:14
null
New York, 2012. február 13. 2011. július 13-i felvétel a Moody's amerikai hitelminõsítõ New York-i székházán látható emblémáról. A Moody's 2012. február 14-én kilenc EU-tagállam, köztük nyolc euróövezeti tagország adósosztályzatát, illetve besorolásainak kilátását lerontotta. (MTI/EPA/Andrew Gombert) Fotó: Andrew Gombert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi hitelminősítő a nyolcoldalas tanulmányban közölte: alapeseti előrejelzési forgatókönyve azzal számol, hogy a válság legalább néhány hónapig eltart, és az ukrajnai invázió miatt Oroszországra kirótt amerikai, európai és egyéb szankciók legalább két évig érvényben maradnak.

Ez a forgatókönyv önmagában nem valószínűsít széles körű recessziót, de azt megállapítja, hogy minél tovább húzódik a válság, annál nagyobb a világgazdaság egészére kiterjedő recesszió kockázata.

A cég kidolgozott egy kedvezőtlenebb forgatókönyvet is, amely Oroszország és Európa energiahordozó-kereskedelmének teljes leállását modellezi.

E forgatókönyv-változat alapján egész Európa recesszióban kerülne, és a Moody’s által világszerte besorolással ellátott csaknem négyezer nem pénzügyi profilú vállalat 25 százaléka komoly piaci stresszhelyzetben találná magát.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Andrew Gombert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.