Jövő hó végéig igényelhetik a hallgatók a Diákhitel Pluszt

A Diákhitel Központ közleménye felidézi, hogy a kormány korábban döntött az igénylési határidő meghosszabbításáról szeptember 30-ig.

Forrás: MTI2022. 08. 19. 11:17
null
Budapest, 2020. február 2. A Diákhitel Központ Zrt. felirata a Residence 1 irodaházon, a II. kerületi Kacsa utca 15-23-ban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hallgatók szeptember 30-ig igényelhetik a szabad felhasználású, teljesen kamatmentes Diákhitel Pluszt, az egyszeri, 500 ezer forintos kölcsönt – közölte a Diákhitel Központ pénteken a távirati irodával.

A közleményben felidézték, hogy a kormány korábban döntött az igénylési határidő meghosszabbításáról szeptember 30-ig. A pandémia miatt bevezetett és az átmeneti pénzügyi nehézséggel szembesülő hallgatók megsegítését szolgáló termék népszerűsége most is óriási a hallgatók körében – írták.

Hozzátették, hogy

 

nem kevésbé népszerű, a piacokon tapasztalható hozamemelkedések ellenére továbbra is kedvező kamatozású, szabad felhasználású Diákhitel 1, valamint a továbbra is kamatmentesen igényelhető, felsőoktatási önköltségre felvehető Diákhitel 2.

 

A kormány korábbi döntése alapján tanulmányi hónaponként a Diákhitel 1 akár 150 ezer forintig is igényelhető, ezáltal évi 1,5 millió forint szabad felhasználású forráshoz juthatnak a hallgatók. A Diákhitel 1 szabadon költhető bármire, csakúgy, mint a Diákhitel Plusz.

Arra is kitértek, hogy a diákhiteleket igénylők jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatásokra.

 

Ha egy családban a hitelfelvételt követően megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének felét, a harmadik gyermek megszületésénél pedig a teljes diákhitel-tartozást elengedi a Diákhitel Központ.

 

Csaknem négy év alatt 7000 édesanyának tudták több mint 6 milliárd forint értékben elengedni a tartozását.

Az elmúlt évben jelentősen megnőtt az igénylések száma, ami azt mutatja, hogy a Diákhitel Központ által kínált támogatások érdemi segítséget jelentenek a hallgatóknak.

Borítókép: a Diákhitel Központ Zrt. felirat a Residence 1 irodaházon (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.