Többségi részesedése lesz a Gránit Banknak a Diófa Alapkezelőben

A rövidesen lezáruló tranzakció illeszkedik a hitelintézet hosszú távú stratégiájába.

Magyar Nemzet
2023. 01. 20. 14:01
null
2017.02.17. Hegedűs Éva vezérigazgató, Gránit Bank. Fotó: Móricz-Sabján Simon Fotó: Simon Móricz-Sabján/Világgazdaság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkapta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyét a 2022-es üzleti évet várhatóan ezermilliárd forintot meghaladó mérlegfőösszeggel és 13 milliárd forint adózás előtti eredménnyel záró Gránit Bank, hogy többségi tulajdonrészesedést szerezzen a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben. 

A rövidesen lezáruló tranzakció illeszkedik a Gránit Bank hosszú távú stratégiájába, amely elsősorban a privátbanki és befektetési szolgáltatások körének bővítése – olvasható a hitelintézet közleményében.

 A tájékoztató kitér arra is, hogy a Gránit-bankcsoport az elmúlt évben bővült az Equilor Befektetési Zrt.-vel, a Diófa Alapkezelő Zrt. révén pedig a befektetési szolgáltatások, a portfólió- és vagyonkezelés terén fejleszti szolgáltatásait. A Diófa Alapkezelő a banki háttérnek köszönhetően még dinamikusabban növekedhet, tovább bővítheti digitális szolgáltatásait, amelyben nagymértékben támaszkodhat a Gránit Bank elmúlt években szerzett tapasztalataira. 

A Diófa Alapkezelő 2009-es alapítása óta a hazai vagyonkezelési szektor dinamikusan fejlődő szereplője. A társaságot eredetileg magánnyugdíjpénztári alapkezelés céljából hozták létre, amely tevékenységi kör az elmúlt tíz évben nagymértékben kibővült, így az intézményi, illetve lakossági ügyfelek vagyonkezelése mellett 2014 óta prémium vagyonkezelési szolgáltatás is elérhető a társaságnál. 

A Diófa Alapkezelő közel 460 milliárd forintos vagyont kezel jelenleg az intézményi és a lakossági ügyfelek számára, míg az ingatlanalapokban kezelt vagyon értéke megközelíti a háromszázmilliárd forintot. 

A cég befektetési tevékenysége során kiemelten fontos az ingatlanbefektetés, amelynek részeként a Diófa Alapkezelő kezeli Magyarország harmadik legnagyobb lakossági ingatlanalapját, a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alapot.

Borítókép: Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója  (Fotó: Világgazdaság/Móricz-Sabján Simon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.