Többnapos szünet kíséri az új magyar bankholding létrejöttét

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholdingban csaknem három éve tartó fúziós folyamat.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 03. 29. 13:51
null
Budapest, 2021. január 16. Az MKB Bank egyik modern fióképülete a fõváros XIV. kerületében a Thököly út 100-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a tagbankok, illetve a május 1-től egységes MBH Bank márkanév és arculat alatt működő bank április 27. és május 2. között nem egybefüggő, teljes és részleges bankszünnapokat tart, amelyekre az egyesülés miatt felmerülő technikai és informatikai átállások zavartalan lebonyolítása miatt kerül sor. 

Az ügyfelek ezalatt bizonyos szolgáltatásokat csak korlátozott időtartamban vagy formában tudnak majd igénybe venni – hívták fel a figyelmet a közleményben. 

Az átállás nem érinti a plasztik betéti és hitelkártyás vásárlást, valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást, ezek a szolgáltatások az egyesülés hétvégéje alatt is zavartalanul működnek. Az egyesülés miatt nem változik meg az MKB Bank és a Takarékbank ügyfeleinek fizetési számlaszáma, illetve a használatban lévő, érvényes bankkártyákat az ügyfelek az átállási hétvégén és azt követően is használhatják. 

A két pénzintézet ügyfelei az átállás idején az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalási megbízásoknál leállásokat tapasztalhatnak, április 28-án pedig a bankfiókok csökkentett nyitvatartással üzemelnek. 

A kártyahasználatban, az internetes vásárlások jóváhagyásában, valamint az ATM-hálózatos készpénzfelvételben rövidebb szolgáltatás-kiesésekre kerülhet sor. 

Az ütemterv alapján a banki elektronikus csatornák elérhetősége, a pénzforgalom (forint- és devizautalások küldése és fogadása) és a kártyahasználat május 1-jén, hétfőn 14 órára áll vissza a megszokott működésre.

 Május 2-án, kedden a bankfiókok már nyitva tartanak, és a telefonos ügyfélszolgálaton is korlátozások nélkül igénybe vehető az ügyintézés – közölték. A Magyar Bankholding felidézte: az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével lezárul a régióban is egyedülálló fúziós folyamat. A létrejövő MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz mérlegfőösszeg alapján, és az ország legnagyobb fiókhálózatával, valamint az egyik legkiterjedtebb ATM-hálózattal rendelkezik majd.

Több szegmensben is piacvezető lesz az új bankholding

Az egyesülést követően a korábbi MKB Bank- és Takarékbank-fiókok arculata több lépésben megváltozik, és az év során egyre több ponton találkozhatnak majd az ügyfelek az MBH Bank arculatával. Közölték: a Magyar Bankholding a Takarékbank csatlakozásáig a belső működést harmonizálja, emellett folyamatosan fejlesztik és egységesítik az informatikai rendszereket. Egerszegi Ádám, a Magyar Bankholding transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettese korábban jelezte, hogy a régióban is példátlan fúzió lezártával egy integrált és élvonalbeli nagybank előnyeit élvezhetik majd a fogyasztók, amely egységes termékportfóliót és még modernebb országos fiókhálózatot kínál. A vezérigazgató-helyettes szerint a Magyar Bankholding tagbankjai több szegmensben is piacvezetők: a mikro-, kis- és középvállalatok hitelezése, az agrár- és élelmiszeripar mellett a lízingpiacon. A bankcsoport több mint 1,5 millió lakossági és háromszázezer vállalati ügyfelet szolgál ki, az ország legnagyobb fiókhálózatával rendelkezik, munkavállalóinak száma a tízezret közelíti.

Borítókép: Az MKB Bank egyik fióképülete a főváros XIV. kerületében (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.