Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Újabb hetven termék árát csökkentette az egyik nagy bolthálózat

Az egyik nagy hazai kiskereskedelmi lánc további jelentős árcsökkentést jelentett be, miközben a versenytársak is próbálnak újabb és újabb kedvezményeket biztosítani.

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 03. 20. 10:43
karácsonyi vásárlás
Automatikusan generált description Fotó: Laufer László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttel ezelőtt új szereplő lépett be a hazai kiskereskedelmi hálózatok közötti éles árversenybe, a Spar is meghirdette a maga árcsökkentési programját. Az Árzuhanás promóció hetente újabb és újabb árucikkeket érint a Spar- és az Interspar-áruházakban, a részletekről hétfőnként tesznek közzé terméklistát az interneten. A program háromszáz árucikkel indult, március 20-tól újabb hetvennel egészül ki – írja a Vg.

A kiskereskedelmi lánc tudatta, hogy 5–40 százalékkal viszi lejjebb az árakat

  • a pékáruknál (kenyerek, zsemlék, kiflik, bagettek, paillasse-ok) 7–40 százalékkal,
  • a haltermékeknél 18–30 százalékkal,
  • egyes húskészítményeknél (virsli, bacon) pedig 5 százalékkal.

A Spar a hetente csökkenő árak mellett egyéb kedvezményeket, akciókat, hűség- és kuponajánlatokat is kilátásba helyezett.

 

Élesedő verseny a vásárlókért

Az éles fordulat akkor következett be a kiskereskedelemben, amikor az infláció hatására beszakadt a boltok forgalma. A láncok erre rögtön léptek, és megkezdték a fokozatos árcsökkentést. A boltok az utóbbi időben egyenesen versenyt futnak a vásárlókért, egymás után jelentik be az újabb és újabb akciókat és kedvezményeket.

A hétvégén például 33 százalékkal olcsóbban kínálta a Lidl a bécsi roppanós virsliket, ami az Auchannál is akciós volt, és csütörtöktől a Tesco szintén beszáll a versenyfutásba. A vevők megnyerése érdekében az egyes hálózatok különféle módszereket alkalmaznak: van, ahol a bevásárlókosár teljes tartalmát figyelembe veszik, nem csak egyes árucikkek árát mérséklik – olvasható a Vg cikkében.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Laufer László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.