Francia partnerünk lesz a reptér visszavásárlásánál

A miniszterelnök a csütörtöki kormányinfón leszögezte, ide kell tudni jönni az embereknek, ezért mindenképpen fejlesztésre van szükség. A kormány ugyanakkor nem tudja, nem akarja működtetni a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret, ezért kell egy olyan partner, aki ezt megteszi helyette. Elárulta, francia üzlettársunk lesz, és bármelyik nap megtörténhet a bejelentés, miután küszöbön a megállapodás.

2023. 12. 21. 12:46
_CZ_0603
20220818 Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktort a ferihegyi repülőtér megvásárlásáról is kérdezték a csütörtöki kormányinfón. A miniszterelnök elmondta, óriási verseny zajlik a turizmusért, ezen belül is a különböző konferenciákért, nemzetközi szervezetekért. Ezek jelentős súllyal bírnak az európai gazdaságban, emiatt az ilyen üzletekben mindenki benne akar lenni. Kulcsfontosságú ebben a légiközlekedés, Budapest azonban hiába mágikus hely, jelenleg nem megközelíthető – jelezte a miniszterelnök.

Orbán leszögezte, ide kell tudniuk jönni az embereknek, ezért mindenképpen fejlesztésre van szükség. A kormány ugyanakkor nem tudja, nem akarja ezt működtetni, ezért kell egy olyan partner, aki ezt megteszi helyette. Elárulta, francia üzlettársunk lesz.

Hozzátette, bármelyik nap megtörténhet a bejelentés, küszöbön a megállapodás. „Ezt befejezett ügynek gondoljuk” – közölte a kormányfő.

A 2021-es sikertelen felvásárlási kísérlet során egyébként a repülőteret 4,4 milliárd euróra értékelték. A Bloomberg információira hivatkozva írtunk arról, hogy a visszaállamosításban a francia Vinci SA is lehet a kormány üzlettársa, amely akár 49 százalékos kisebbségi tulajdonossá és szakmai üzemeltetővé is válhat az egyesség részeként. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.