Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Orbán Viktor: Érdekeltek vagyunk a Suzuki sikerében

A magyarok és a Suzuki kapcsolata már több mint üzlet: barátság.

2024. 06. 03. 11:56
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Toshihiro Suzukit, a japán Suzuki Motor Corporation cég elnök-vezérigazgatóját a Karmelita kolostorban 2024. június 3-án Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a karmelita kolostorban tárgyalt Toshihiro Suzukival, a japán Suzuki Motor Corporation cég elnök-vezérigazgatójával – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A megbeszélésen áttekintették az európai és a magyar autóipar helyzetét, a technikai átállás kihívásait. A miniszterelnök kifejtette: érdekeltek vagyunk a Suzuki sikerében, a magyarok és a Suzuki kapcsolata már több mint üzlet: barátság.

A magyar gazdaság helyzetéről Orbán Viktor elmondta: 

Az idén és jövőre is nőni fog a gazdaságunk; a hitelminősítők, a beruházók, a magyar vállalkozók és a magyar emberek is bíznak Magyarországban. Tehát optimisták vagyunk, ugyanakkor a háború nagy veszélyt jelent, e tekintetben a helyzet nagyon nehéz, a háború ugyanis nemcsak az életeket, a családokat, az emberek vagyonát, de teljes gazdaságokat is romba dönt.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Toshihiro Suzuki, a japán Suzuki Motor Corporation cég elnök-vezérigazgatója (b2) tárgyal a karmelita kolostorban 2024. június 3-án. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.