Halálos áldozata is volt a viharnak Székelyföldön

Egy férfi lovas szekérrel haladt egy esztena felé, amikor rádőlt egy fa.

MN
2017. 09. 04. 9:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálos áldozata is volt a Románián vasárnap délután végigsöprő viharnak – írja az Agerpres hírügynökség.

Egy 54 éves férfi lovas szekérrel haladt egy esztena (távoli gazdaság) felé a Hargita megyei Bélboron, mikor a viharban rádőlt egy fa.

A mentőszolgálat illetékesei azt mondták, a férfi súlyos koponya- és agysérüléseket szenvedett és a helyszínen életét vesztette, a kiérkezett mentősök már nem tudtak segíteni rajta.

A vihar elsősorban az erdélyi megyéket sújtotta, de Dél-Romániában is károkat okozott. A nagy mennyiségű csapadékot hozó és helyenként jégveréssel kísért vihar fákat döntött ki, elektromos vezetékeket tépett le, épületeket, járműveket rongált meg. Hargita megyében 28 település maradt részben vagy egészen áram nélkül. Az áramszolgáltató jelenleg is dolgozik a kárelhárításon. Marosvásárhelyen a megyei kórház három épületében is károkat okoztak a kidőlt fák.

A katasztrófavédelem országos felügyelőségének összesítése szerint 17 megyében 172 úttestre vagy épületekre dőlt fa, illetve 114 elsodort háztető eltávolításához riasztották a tűzoltókat. A legtöbb riasztást Kolozs megyében kapták, ahol az úttestre dőlt fák mellett vízzel elárasztott házakból és pincékből is szivattyúzni kellett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.