Letépték a magyar zászlót a beregszászi városházáról

A tüntetők állítólag el akarták égetni a lobogót, de ezt a rendőrök megakadályozták.

MN
2017. 11. 13. 9:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltávolították a magyar zászlót a Beregszászi Polgármesteri Hivatal épületéről vasárnap a városban „békésen” tüntető ukrán nacionalisták – írja a Kárpátalja.ma a Trubyna.org.ua hírportálon és a Facebookon megosztott beszámolókra hivatkozva. A Pershij.com.ua hírportál úgy tudja, a lobogót el is akarták égetni, de ezt a rendőrök megakadályozták.

A városháza előtti demonstrációban körülbelül ötven, főként más megyékből érkező aktivista vett részt.

A katonai egyenruhába és fekete maszkok mögé bújó, „Dicsőség Ukrajnának, dicsőség a hősöknek!”, „Ukrajna mindenekfelett!” és ehhez hasonló jelmondatokat skandáló demonstrálók a Karpatszka Szics szélsőjobboldali alakulat 1938-os megalakulását ünnepelték a felvonulással.

Szijjártó megszólalt

Magyarország elvárja Ukrajnától, hogy tartsa féken az olyan nacionalista csoportokat, mint amelynek tagjai letépték a magyar zászlót a Beregszászi Polgármesteri Hivatal épületéről – jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn Brüsszelben.

Az európai uniós tagországok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében tartott sajtótájékoztatóján a külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy az üggyel kapcsolatban bekérették Ukrajna budapesti nagykövetét. Hangsúlyozta: egy jól működő és európai integrációra vágyó országtól nem tűrik el az ilyen eseményeket. Az elkövetőket mielőbb kézre kell keríteni és felelősségre kell vonni – mondta Szijjártó.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.