Visszavonulhat a kanyaró Kárpátalján

Az előző heti adatnál 11 százalékkal kevesebb megbetegedésről számoltak be.

MN
2018. 03. 13. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kárpátalján a múlt héten 141 kanyarós megbetegedést jelentettek. Ez az előző heti adatnál 11 százalékkal kevesebb. Viktorija Timcsikre, az Egészségügyi Minisztérium Kárpátaljai Laboratóriumi Központja járványfelügyeleti osztálya vezetőjének közlése szerint 111 gyerek és 30 felnőtt betegedett meg. A szakember azt is elmondta, hogy a megbetegedések száma jellemzően a 10–17 évesek körében csökkent.

A megbetegedettek 72 százalékát korábban egyáltalán nem oltották be kanyaró ellen, és mindössze 19 százalékuk kapott meg egyetlen oltást. A kórházi kezelésben részesültek aránya változatlan maradt a vizsgált időszakban, 76 százalékot tett ki.

2018 eleje óta összesen 1279 megbetegedésről lehet tudni Kárpátalján. Közülük 1007 volt 17 évesnél fiatalabb, ez az esetek 78,7 százalékát jelenti.

A múlt héten 6192-en keresték fel a megye egészségügyi intézményeit akut légúti fertőzésre panaszkodva. Az előző héthez képest 3 százalékkal nőtt az esetszám. A megbetegedések száma 16 százalékkal haladta meg a járványszintet. A betegséget járványként tartják számon a Huszti, a Munkácsi, a Técsői és a Nagyszőlősi járásban.

Az orvoshoz fordulók közül 3979 (64 százalék) volt a 17 éven aluli. A héten 203-an (3,3 százalék) szorultak kórházi ellátásra a légúti fertőzéssel küszködők közül. A laboratóriumi vizsgálatok kizárták az influenzát – írja a Kárpátaljalap.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.