Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Útravaló Erdélyből – Kolumbán Gábor boldogságreceptje

A pályaelhagyó volt politikus szerint falun nem éri annyi atrocitás az embert, mint egy városban, így élni és szeretni is könnyebb.

MN
2018. 04. 06. 13:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz elkézpelni olyan politikust, akit nem a bukás, hanem éppen a sikeresség gondolkodtat el annyira, hogy hátat fordítson a politikának. Kolumbán Gábor mérnök-fizikusból lett közgazdász, politikusból civilszervezet-vezető, Hargita megyei tanácselnökből bivalytenyésztő.

Városi ember létére egy kis faluba, Énlakára költözött. Régi falusi házában villany is csak azért van, hogy fel tudják tölteni a telefont és a laptopot. Jár a városba – tanítani, bivalysajtot eladni –, de boldog már csak ott tud lenni, ahol a természet ritmusa szerint élhet.

A paraszti életformának és kultúrának vannak a modern világ számára is értékesíthető elemei és tapasztalatai – ha például megfogadnánk a mértéktartás elvét, sokkal könnyebbek lennének a hétköznapjaink – állítja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.