Felhőszakadás és jégeső jöhet kedden

Több megyében is narancssárga riasztás van érvényben.

MN
2017. 06. 06. 4:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodfokú riasztást adtak ki keddre felhőszakadás és heves zivatar veszélye miatt Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyére, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében heves széllökések veszélyére figyelmeztetnek.

Mint írják, délelőttig elsősorban a Duna–Tisza köze északi felében, illetve az Északi-középhegység térségében valószínű elszórtan zivatarok kialakulása. Ezek környezetében  jelentősebb mennyiségű csapadék és szélerősödés is előfordulhat.

Délelőttől estig főként a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében várhatók zivatarok, ezeken a részeken elszórtan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez kis területen viharos szél, jégeső, illetve felhőszakadás is társulhat.

Várhatóan az esti óráktól északnyugat felől szórványosan valószínű zivatarok kialakulása egy érkező front hatására, amelyek környezetében viharos széllökés is kialakulhat.

Kedden egyébként országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, ám hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul, késő estére 19 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.