Zivatarzóna közelít: felhőszakadás, szél, jégeső és lehűlés várható

Lesz minden, ami nyáron lehűlést hoz, erős széllökéssel kísért zivatar, felhőszakadás. 22 fokig hűl Magyarország.

Kuthi Áron
2017. 06. 05. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heves zivatarra, felhőszakadásra, néhol jégesőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfő késő délután kiadott figyelmeztetésében. Az Alföldön hétfő este szórványosan, az Északi-középhegységben néhol várható zivatarok kialakulása, melyekhez 20-30 mm feletti csapadék, viharos, 60-80 kilométer/órás szél és jégeső társulhat. Az Alföld délkeleti részén akár 40-50 mm feletti csapadék is eshet nagy méretű jéggel és 80 kilométer/óra feletti szélrohammal.

Villámtevékenység!

Az éjszaka folyamán elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő néhol zivatar, majd kedden kora délelőttől már összességében többfelé válnak kedvezővé a feltételek villámtevékenység kialakulásához – folytatódik az OMSZ előrejelzése. Zivatarra nagyobb számban a középső és keleti országrészben kell számítani, de helyenként a Dunántúl más területein is előfordulhatnak, főként az esti órákban északnyugat felől érkező hidegfront következtében.

A hidegfront délnyugatról északkelet felé fog tartani kedden, és felhőszakadást (25-35 mm csapadék), jégesőt, viharos széllökéseket hoz magával.

Kedden országszerte 22-24 Celsius-fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.