Erős szél és jégeső csaphat le

Tizenegy megyére adtak ki figyelmeztetést.

MN
2017. 07. 26. 5:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegy megyére – Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala – adtak ki elsőfokú figyelmeztetést felhőszakadás veszélye miatt szerdára, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapján közzétett adatokból.

Az előrejelzés szerint elsősorban a Dunántúlon, valamint később a középső országrészben alakulhatnak ki zivatarok, ezeket a felhőszakadás mellett viharos széllökés és jégeső kísérheti.

Az OMSZ tájékoztatása szerint keleten napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, valamint az Alföldön és az Északi-középhegység keleti felén kisebb a csapadék esélye. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 28 fok között várható. A Kisalföldön lesz a hűvösebb, a Dél-Alföldön a melegebb. Késő estére 15 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán este újabb hidegfront érkezik, de a front előtt főleg a Dunántúlon újra kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.