Nyakunkba kapjuk a jégesőt, nem kímélte a vihar Győrt

Kedden csökken a felhőzet, de a Dunától keletre felhős marad az idő.

MN
2017. 07. 24. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidegfront vonul át az országon, ennek nyomán több helyen is nagy mennyiségű eső esett. A Kisalföld arról írt, hogy hatalmas vihar volt Győrben. Utcákat és útkereszteződéseket öntött el a víz, aminek egy része befolyt a Dunakapu mélygarázs alsó szintjére is. Az üzemeltető átmenetileg lezárta a létesítményt. Az utcákon hömpölygő árral szemben a lakók homokzsákokkal védekeztek. 

A városban található Intespar parkolóját sem kímélte a vihar. Néhány autótulajdonos csak bokáig érő vízben gyalogolva érhette el személygépkocsiját.

Hétfő éjszaka a kiterjedtebb, záporokat, zivatarokat okozó felhők Magyarország keleti része felé vonulnak, északnyugaton csökkenhet a felhőzet és a csapadékhajlam. A középső és keleti területeken azonban továbbra is kell zivatarokra számítani.

Kedden nyugat felől tovább csökken a felhőzet, felhőátvonulások mellett rövidebb időszakokra már kisüt a nap, záporok legfeljebb az Alpokalján lehetnek a délután során.

A Dunától keletre viszont sok marad a felhő, melyekből egész nap, legtovább a keleti határ mentén lehet zápor, zivatar. A zivatarokat ma és holnap is kísérheti viharos széllökés és jégeső, felhőszakadás. A szél fokozatosan északnyugatira fordul és megerősödik, kedden főként a Dunántúlon viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 21 és 27 fok között várható, a felhős, csapadékos alföldi tájakon lehet a leghűvösebb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.