Vége a kánikulának, enyhébb napok jönnek, de fázni nem fogunk

Kedden még keleten, szerdától pedig ismét a Dunántúlon lehetnek záporok, zivatarok.

MN
2017. 07. 25. 4:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint kedden a Dunántúlon tovább csökken a felhőzet, felhőátvonulások mellett rövidebb-hosszabb időszakokra már kisüt a nap, és napközben már számottevő csapadék sem várható. A Dunától keletre viszont sok marad a felhő, melyekből egész nap, legtovább a keleti határ mentén lehet eső, zápor, illetve zivatar – emiatt elsőfokú figyelmeztetés is van érvényben. Az északnyugati szelet erős, főként a Dunántúlon helyenként viharos lökések is kísérhetik. Délután 21, 27 fok között alakul a hőmérséklet, a tartósan csapadékos alföldi tájakon lehet a leghűvösebb. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán már északkeleten is csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára is kisüthet a nap. A délután folyamán főként nyugaton, délnyugaton növekszik meg ismét erősebben a felhőzet. Elsősorban a Dunántúlon lehet újabb csapadék, eső, zápor, délnyugaton egy-egy zivatar. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Csütörtökön napos és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek, elszórtan alakulhat ki záporeső, a több felhő és csapadék a Dunántúlon valószínű. Az északnyugati szél többször megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 28 fok között alakul, a Dunántúlon lesz a hűvösebb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.