Viharos szelet és esőt hozhat a vasárnap

Heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést.

MN
2017. 07. 23. 6:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a hőség, de országszerte lehet intenzív esőzés vasárnap.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére a heves zivatar miatt – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint kora délelőttig az ország északi felén még csak néhol, majd a nap során egyre nagyobb számban – nagyobb eséllyel az északi, északkeleti országrészben – lehet számítani zivatarokra. Intenzívebb zivatar elsősorban a délutáni órákban, az északnyugati, nyugati határ közelében fejlődhet ki, elsődleges veszélyforrások a felhőszakadás és viharos széllökések lehetnek. Délután már az Alföld keleti területein is lehet számítani néhol villámtevékenységre, a déli megyékben viszont kicsi a csapadék valószínűsége.

Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében felhőszakadás veszélye miatt figyelmeztetnek.

Azonban folytatódik a hőség, az ország nagyobbik, délkeleti felén 25-26 fok körüli, főként a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható.

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokú, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a tartós hőség veszélye miatt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 30 és 36 fok között valószínű, késő estére 21 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.