A hidegfront után visszatér a nyár

Csütörtökön már újra 32 fokot mérhetünk.

MN
2017. 08. 28. 4:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn már megszűnik a kánikulai meleg, az átlagközeli maximum-hőmérséklet valószínű, mivel egy keletre vonuló hidegfront hátoldalán hűvösebb levegő éri el a Kárpát-medencét – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint a nap folyamán az ország nagy részén több órára kisüt a nap, elsősorban délen és nyugaton lesz több a felhő. Délnyugaton helyenként zápor, illetve zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz, de szélerősödésre zivatarok környezetében is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű, késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a szélcsendes völgyekben, mélyebben fekvő területeken 10 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között valószínű.

Szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 10 és 15 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben 8 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Csütörtökön, a meteorológiai nyár utolsó napján túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható, és mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 32 fok között alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.