Augusztus 20: újra vihar moshatja el az ünnepet

Hidegfront rondíthat bele az ünnepi tűzijátékba vasárnap, de a meteorológusok még bizakodnak.

MN
2017. 08. 15. 13:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén augusztus huszadikára minden jel szerint hidegfront hoz lehűlést, szelet és záporokat, zivatarokat – írja az Időkép. Az időjárási portál szerint még mutatkozik némi bizonytalanság a számítógépes előrejelző modellekben, a legnagyobb valószínűség szerint az ünnep szeles, felhős, többfelé záporos-zivataros idő jegyében telhet, mely sajnos a szabadtéri programokat is megzavarhatja. A hőmérséklet is jelentősen visszaesik a szombatihoz képest, a tartósabban felhős, csapadékos tájakon alig haladhatja meg a 20 fokot a legmelegebb órákban. 

A fővárosban is felhős, záporos-zivataros időjárás előjelei mutatkoznak, viszont délutántól csökkenhet a csapadékhajlam, így az esti tűzijáték idején már nyugodtabb körülmények várhatják az eseményre látogatókat, a napközben élénk, erős északi szél is mérséklődhet valamelyest addigra.

Emlékezetes, 2006. augusztus 20-án hatalmas erővel csapott le egy vihar Budapestre, éppen az esti tűzijáték alatt. A katasztrófában öt ember vesztette életét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.