Csaknem az egész országra figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt

Akát harmincnyolc fok is lehet szerdán.

MN
2017. 08. 08. 18:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodfokú figyelmeztetést adott ki szerdára Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyére a tartós hőség veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 27 fok felett valószínű.

A fővárosra és Pest, valamint Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az OMSZ előrejelzése szerint szerdán túlnyomóan napos idő várható a Dunától keletre kevés, a Dunántúlon kissé több gomolyfelhővel. Csapadékra jó eséllyel sehol sem kell számítani, de késő délután, este az Alpokaljára Ausztria felől kis valószínűséggel besodródhat esetleg egy-egy zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 20 fok között valószínű, de főként az északi völgyekben ennél néhány fokkal hűvösebbre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 38 fok között valószínű, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.