Esős, szeles időt hoz a hétfő

Késő délutánra azonban megszűnhet a csapadék.

MN
2017. 08. 07. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszavonta a korábban felhőszakadás veszélye miatt kiadott elsőfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), így Magyarország területén jelenleg nincs érvényben figyelmeztetés.

Az OMSZ előrejelzése szerint északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, és egyre inkább gomolyfelhős, napos idő valószínű viszonylag sok gomolyfelhővel. Legkésőbb – várhatóan csak délután – az északkeleti megyékben szakadozik fel a zárt felhőzet. Kora délelőttig a Nyugat-Dunántúl kivételével még több helyen, majd egyre inkább csak északkeleten várható eső, zápor, egy-egy zivatar, de késő délután ott is megszűnik a csapadék.

Az északi, északkeleti szél északkeleten még erős, néhol viharos lesz, arrafelé csak estétől mérséklődik a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 28 fok között valószínű, de a tartósabban felhős északkeleti határvidéken ennél kissé hűvösebb lehet. Késő estére 16–23 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn reggel még hét megyében (Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok) volt érvényben elsőfokú, citromsárga riasztás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.