Kánikulát hoz az utolsó augusztusi hétvége

Napsütéses, meleg időre számíthatunk, többfelé 35 fok is lehet.

MN
2017. 08. 25. 4:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus utolsó hétvégéjén visszatér a hőség: többnyire napsütéses, meleg időre számíthatunk, többfelé 35 fok is lehet.

Pénteken nagyrészt derült vagy gyengén felhős időnk lesz, sok napsütésben lehet részünk. Több gomolyfelhő a Nyugat-Dunántúl és az Északi-középhegység felett várható, ott néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Napközben több helyen megélénkülhet a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul, késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a sok napsütés mellett nagyrészt gyengén felhős időre számíthatunk, északon lehet délután, este több a gomolyfelhő, és ott néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Kilenc megyére (Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Zala) elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, főként az ország északi felén alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 30 és 35 fok között alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.