Meleg lesz, de a kánikula nem tér vissza

Megkezdődött viszont az allergiaszezon, a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte emelkedik.

MN
2017. 08. 15. 4:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint kedden a sok napsütés mellett csak kevés felhőre számíthatunk, csapadék nem várható. A Tiszántúlon az északkeleti, a Kisalföldön a délkeleti szél élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 26 és 31 fok között alakul, a nyugati határnál lehet a melegebb. Késő este 16–23 fok valószínű.

Szerdán keleten derült lesz az ég, a Dunántúlon fátyol- és gomolyfelhők melletti napos idő várható. Az ország túlnyomó részén csapadék nem lehet, a nyugati, északnyugati határvidékre sodródhat be késő délután, este egy-egy zápor, esetleg zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a Nyugat-Dunántúlon élénkülhet meg az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul.

Csütörtökön is napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 32 fok között várható.

Megkezdődött az allergiaszezon, a következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedni fog. Hétfőn még csak a Dunántúl déli részén, keddtől már az Alföldön, illetve a Dunántúlon is egyre nagyobb területen lehet jelen nagyon magas koncentrációban a parlagfű pollenje, a csalánfélék esetében is többfelé elérheti a magas szintet. Az üröm és a kenderfélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes tartományban alakul, bár helyenként magas is lehet. A libatopfélék pollenkoncentrációja általában alacsony-közepes, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.