Többfelé kell viharokra készülni

A Dunántúlon több járásra másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a heves zivatarok miatt.

MTI
2017. 08. 11. 19:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzései szerint Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megye területén lehet az éjszaka számítani olyan heves zivatarokra, amelyeket viharos szél, jégeső, intenzív esőzés kísérhet.

A tájékoztatás szerint az éjszaka első feléig a Dunántúl középső és keleti harmadán, éjfél után és hajnalban a középső országrészben és az Északi-középhegység vidékén lehet többfelé zivatar kialakulásával számolni.

Szombaton napközben zivatarnak általában csekély lesz az esélye, majd este, késő este kezdődhet a Tiszántúlon kiterjedtebb zivatartevékenység. A zivatarokat felhőszakadás, viharos (70-80 km/h-t néhol meghaladó) széllökés, itt-ott jégeső kísérheti – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.