Kiadták a figyelmeztetést felhőszakadással jön a lehűlés

Péntek éjszaka már a főváros térségét is elérhetik a viharok, szombaton délen és keleten lehetnek zivatarok.

MN
2017. 09. 01. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőfokú, sárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) pénteken délután a Dunántúl északi részére a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt. A figyelmeztetés szerint a zivatarok éjszaka a főváros térségét is elérhetik. A heves zivatarok károkat is okozó széllel vagy jégesővel járhatnak, illetve rövid idő alatt 25-30 milliméter csapadék hullhat.

Egy átmeneti szünet után szombaton már a déli megyékben és a Tiszántúlon van esélye helyenként zivatarnak, ezért oda is kiadták a figyelmeztetést zivatarok és felhőszakadás lehetősége miatt.

Vasárnap reggel, délelőtt főként a Dunától keletre várható eső, zápor, és akár kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. A zivatarokkal és az esővel véget ér a meleg: szombaton délkeleten még lehet 30 fok, de nyugaton már csak 18 fokos maximum várható. Vasárnap pedig már sehol nem lesz 20-22 foknál melegebb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.