Még nincs vége a sátoráztató esőknek

Alaposan lehűl a levegő, hétfőn hajnalban több helyen is 10 foknál kevesebb lehet.

MN
2017. 09. 03. 6:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentése szerint Magyarországot is elérő frontzóna csak lassan mozog kelet felé. Vasárnap erősen felhős vagy borult marad az ég, rövid időre inkább csak a Tiszántúlon süthet ki a nap, több helyen számíthatunk esőre, záporesőre. Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúlon és északkeleten néhol viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 22 fok között valószínű. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn kezdetben általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd nyugaton szakadozni kezd a zárt felhőtakaró. Hajnalra a Dunántúl nagy részén csökken is a felhőzet, megszűnik a csapadék, azonban keleten még folytatódik a felhős, több helyen esős idő. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. Hajnalra 8, 14 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn napközben a Dunántúlon változóan felhős lesz az ég, másutt viszont eleinte még sok lesz a felhő, az ország északkeleti harmadában eshet az eső. Utóbbi területeken csak délután, estefelé szakadozik fel a felhőtakaró. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Kedden többnyire változó mennyiségű felhő lesz az égen, majd délután észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Néhol kisebb eső előfordulhat. Az élénk nyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.