Hétfőn is marad az esős, szeles idő

A hegyekben hózápor sem kizárt.

MN
2017. 10. 30. 4:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőre Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A tájékoztatás szerint kora délelőttől délutánig, kora estig ismételten több alkalommal óránkénti 60-75 kilométeres széllökések valószínűek az északi területeken. Kezdetben délelőtt a Dunántúl északi részen, északon, illetve esetleg Jász-Nagykun-Szolnok megye térségében, majd a déli, délutáni órákban gyakrabban inkább Pest megye térségében.

Az OMSZ előrejelzése szerint egyébként hétfőn többnyire gomolyfelhős, napos idő várható, de futózápor bárhol előfordulhat, és a hegyekben hózápor sem kizárt.

Estére kiderül az ég, és mindenütt megszűnik a csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 fok körül alakul, késő este 0-5 fok valószínű.

Vasárnap országszerte több száz helyre riasztották a tűzoltókat, miután a viharos szél fákat csavart ki, valamint vezetékeket és tetőket szakított le. Az erős szél fennakadásokat okozott a légi közlekedésben is. A szélvihar az új MTK-stadion tetejét is leszaggatta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.