Tartós, sűrű ködre figyelmeztet a meteorológia

Eseménytelen, nem túl hideg idő várható, hajnalban viszont sűrű köd képződik, amely nehezíti a közlekedést.

MN
2017. 10. 20. 4:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hajnali köd napközben a legtöbb helyen fokozatosan feloszlik, de az ország északi részén, különösen a Kisalföldön makacsabb köd valószínű – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A látótávolság néhány száz méterre csökken. A köd miatt kiadott elsőfokú figyelmeztetés szombatra is érvényes.

A ködöt is az az anticiklon okozza, amely már napok óta uralja a kontinens középső részét. Emiatt eseménytelen lesz az időjárás: az OMSZ előrejelzése szerint pénteken általában mérsékelt marad a légmozgás, napközben délnyugaton lehet egy-egy élénk széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között várható, a tartósan ködös tájakon azonban 15 fok alatt valószínű. Késő estére 7 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Szombatra virradóan is köd képződik, de délelőtt fokozatosan feloszlik. Ezt követően felhős időre számíthatunk, északkeleten helyenként eső is várható, elsősorban délnyugaton lehet napsütés. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között alakul, de a magasabb helyeken kissé enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható.

Vasárnap erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Délutántól egyre többfelé várható eső, zápor, késő este már a Tiszántúlon is eshet. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, estétől a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.

Hétfőn, október 23-án borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor. Estefelé nyugaton kezd szakadozni a felhőzet. Az északnyugati szelet nagy területen erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.