A hétvégén beköszönt a tél, hózáporok is lehetnek

Először az eső jön, majd vasárnap a hegyekben már hó eshet, éjszaka pedig fagypont alá süllyed a hőmérséklet.

MN
2017. 11. 17. 20:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medencétől nyugatra elhelyezkedő anticiklon peremén egy hidegfront érkezik felénk, így északnyugat felől eleinte nedves, majd szombaton már szárazabb, egyre hidegebb levegő áramlik térségünk fölé – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az OMSZ előrejelzése szerint péntek éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég, csak szombat hajnalban, északnyugaton szakadozik a felhőzet. Többfelé várható eső, szitálás. A Dunántúlon és északkeleten megélénkül az északi, északnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A késő esti 2 és 7 fokról a hajnali órákra 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton aztán északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon estig borult marad az ég. Északnyugat kivételével eleinte többfelé, majd északnyugat felől egyre kevesebb helyen alakul ki eső, legkésőbb a Tiszántúlon szűnik meg a csapadék. Estefelé északnyugat felől ismét több felhő érkezik, de csapadék abból nem valószínű. Az északnyugati, északi szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között alakul.

Vasárnap gyengén és erősebben felhős időszakok és területek egyaránt lesznek. Szórványosan előfordul zápor, elsősorban a hegyekben havas eső, illetve hózápor is lehet. A nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között alakul.

Hétfőn felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan kialakulhat zápor, a hegyekben havas eső zápor, hózápor is lehet. A nyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és –4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.