Erős szél és hózápor érkezhet a hétvégén

Több hullámban hideg levegő éri el térségünket.

MN
2017. 11. 16. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén több hullámban hideg levegő éri el térségünket, és kissé tovább mérséklődik a felmelegedés. Borús idő várható, többfelé lehet eső, és a hegyekben hózápor is előfordulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég. Reggel még csak a Dunántúlon helyenként, majd napközben egyre többfelé, legkisebb eséllyel a Tiszántúlon alakulhat ki gyenge-közepes intenzitású eső. A szél északnyugatira fordul, és a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, a fagyzugos északkeleti területeken azonban -1, -2 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű, délkeleten lehet a legenyhébb az idő.

Szombaton hidegfront alakítja időjárásunkat. Kezdetben borult lesz az ég, majd délelőtt helyenként a Dunántúlon, délután pedig már nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, és estére már csak a Tiszántúlon marad több a felhő. Eleinte többfelé, délután elszórtan, délen és keleten valószínű eső. Az északnyugati, északi szél időnként a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között alakul.

Vasárnap is változékony marad az idő, és folytatódik a hidegebb levegő beáramlása. Erősen és gyengébben felhős időszakok egyaránt lesznek, némi napsütésre mindenütt számíthatunk. Elszórtan valószínű eső, zápor, főként a hegyekben hózápor. Az északnyugati, nyugati szél elsősorban a főváros tágabb környezetében erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.