Figyelmeztetés: az ország nagy részét sűrű köd lepi el

Napközben lassan javulnak majd a látási viszonyok.

MN
2017. 11. 23. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint péntek reggelre ismét nagy területen képződik köd, erre a legkisebb esély a Dél-Dunántúlon van. Napközben lassan javulnak a látási viszonyok, de az északi, északkeleti országrészben maradhatnak tartósan ködös tájak is.

Budapestre, valamint Pest, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Pénteken egyébként az ország nagy részén borult, párás idő várható, délnyugaton számíthatunk többórás napsütésre. A ködös tájakon szitálás is előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a borult tájakon 5 és 10, a napos területeken 11 és 14 fok között valószínű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.