Havazással és erős széllel indulhat a hét

Többfelé már meg is maradhat a hó. Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

MN
2017. 11. 20. 5:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A középpontjával Skandinávia fölött örvénylő ciklon hátoldalán hétfő estig hideg, száraz levegő áramlik térségünk fölé. Jelentős csapadék nem várható, de egy-egy hózápor akár síkvidéken is kialakulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Győr-Moson-Sopron megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt, itt az óránkénti 70 kilométeres erősségűt meghaladó széllökés is lehet.

Az előrejelzés szerint hétfőn észak, északnyugat felől több hullámban várható záporos, vegyes csapadék. Az eső mellett havas eső, jég- vagy hódara, illetve hó is előfordulhat. Síkvidéken szilárd halmazállapotú csapadék az északkeleti határvidék kivételével általában pozitív hőmérséklet mellett várható. A magasabban fekvő helyeken a lehulló hó hosszabb-rövidebb ideig meg is maradhat, de kora délelőttig síkvidéken (leginkább északkeleten) sem lehet kizárni 1 centiméteres átmeneti hóréteget.

Késő estétől, éjféltől északnyugat felől újabb vegyes csapadék kezdődik.

Hétfőn az Észak-Dunántúlon, illetve a középső országrészben helyenként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet. A Dél-Dunántúlon helyenként előforduló sűrű köd délelőtt feloszlik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. Késő estére -2 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet, északkeleten várható elsősorban fagy. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.