Ismét sűrű köd lepi el az országot

Figyelmeztetést adott ki az OMSZ. A rendőrség óvatosságra inti az autósokat.

MN
2017. 11. 25. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előrejelzés szerint a nagy területen kialakult köd napközben lassan ritkulni, zsugorodni fog, és mindenütt javulnak majd a látási viszonyok.

A köd veszélye miatt Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A szombati nap folyamán a ködös terület fokozatosan csökkenni fog, és átmenetileg többfelé szakadozottá válik a felhőzet, majd délutántól nyugat felől ismét beborul az ég. Estig legfeljebb néhol lehet gyenge eső, késő estétől várható egyre többfelé csapadék. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható, a tartósan borult, párás helyeken marad 10 fok alatt a csúcsérték. Késő estére 5 és 10 fok közé hűl le a levegő.

A rendőrség szombaton arra hívta fel a figyelmet, hogy várhatóan több megyében romlanak a látási viszonyok, így a közlekedés is nagyobb odafigyelést igényel. A Police.hu oldalon azt írják, a köd különösen a lakott területen kívüli útszakaszokon lehet veszélyes, ahol a páraréteg olykor átláthatatlan, a járművezető pedig nem tudhatja, milyen akadályok jelennek meg előtte, és a közvilágítás sem segíti a haladást. Fokozott ködképződéssel számolhatunk folyók közelében, zárt völgyekben, erdős hegyi útszakaszokon is. A rendőrség közlekedőknek szóló tanácsait itt találja.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.