Ködbe burkolózik az ország, a hétvégén jön az eső

Csütörtökön még lehet némi napsütés, de aztán mindenütt szürke időre számíthatunk.

MN
2017. 11. 23. 5:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint a csütörtök éjszaka képződő köd kiterjedése kissé zsugorodik, de az Északi-középhegységben, az Észak-Alföldön és a főváros környékén tartósan megmarad. Ugyanakkor a Dunántúlon több órára kisüt a nap. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. A délnyugati szél a Dél-Dunántúlon megélénkül, holnap néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos vidékeken 10 és 15, a tartósan borult tájakon 4 és 7 fok között alakul. Késő estére 4–9 fokra hűl le a levegő.

Pénteken az éjszaka képződő köd már az ország nagy részén tartósabban megmarad, de főként a Dunántúlon lehetnek napos körzetek is. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös helyeken 4 és 9, a napos vidékeken 10 és 14 fok között valószínű.

Szombaton eleinte többnyire erősen felhős, ködös idő lesz, majd több helyen felszakadozik a felhőzet, legkésőbb északkeleten, keleten, valamint a főváros térségében. Néhol kisebb eső, szitálás kialakulhat. Késő délutántól, estétől nyugat felől vastagabb felhőzet érkezik fölénk, és északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Napközben a déli, délkeleti, késő estétől a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, a tartósabban ködös helyeken lesz a hidegebb.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak késő délutántól északnyugat felől szakadozik fel a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen, főleg délen és keleten valószínű eső, zápor, nyugaton elszórtan hózápor. Az északnyugati szél erős, főként az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.