Óvatosan az utakon: sűrű köd miatt adtak ki figyelmeztetést

Először ködös időre kell számítani, szombaton aztán erős szél érkezik, vasárnap a hegyekben havazhat is.

MN
2017. 11. 24. 5:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőfokú, sárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte a teljes Dunántúlra a várható tartós és sűrű köd miatt. Hasonló figyelmeztetés van érvényben szombatra az ország nagyobb részére, az Alföldre, a Dél-Dunántúlra és Pest megyére. A látótávolság ezeken a vidékeken néhány száz méterre csökkenhet.

Az OMSZ előrejelzése szerint pénteken az ország nagy részén borult, párás idő várható, de idővel zsugorodik a ködös terület, javulnak a látási viszonyok. Leginkább délnyugaton számíthatunk hosszabb napos időszakokra, emellett kis valószínűséggel a Dél-Alföldön is kisüthet a nap. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A csúcshőmérséklet a borult tájakon 5 és 10, a napos területeken 11 és 14 fok között valószínű. Késő estére 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton ismét romlanak a látási viszonyok, terjeszkedik a pára és a köd. Ugyanakkor főként a Dunántúlon derült tájak is előfordulnak. A ködös területeken szitálás kialakulhat. Délutántól, estétől nyugat felől vastagabb felhőzet érkezik, és egyre többfelé várható eső. Napközben a déli, délkeleti szél erős, késő estétől a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, a tartósabban ködös helyeken lesz a hidegebb.

Vasárnap borult lesz az ég, délutántól szakadozik fel északnyugat felől a Dunántúlon a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen, délután elsősorban a Tiszántúlon valószínű eső. A dunántúli hegyekben és az Északi-középhegységben havas eső, hó sem kizárt. Az északnyugati szél erős, főként az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.