Lehűl az idő, és több lesz a csapadék

A Dunántúlon erős szél és országszerte eső, havas eső és hó is várható.

MTI
2017. 12. 28. 15:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég, és egyre több helyen várható eső, estétől a Dunántúlon havas eső, a Dunántúli-középhegységben hó is, a Dél-Alföldön egy-egy zivatar sem kizárt – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nyugat felől felszakadozik a felhőzet, a Dunántúlon már napsütésre is számíthatunk, de a Tiszántúlon estig marad az erősen felhős ég. Napközben főként a Dunától keletre valószínű további csapadék, eső, havas eső, az Északi-középhegységben hó. Az északnyugati szél gyakran erős, éjszaka és péntek délelőtt a Dunántúlon viharos lesz, péntek délutántól mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –2 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 1 és 6 fok között valószínű.

Európa nagy részén továbbra is az átlag felett alakul a csúcshőmérséklet. Az Appennini-, a Balkán- és a Pireneusi-félszigeten 15 fok fölé is felmelegszik a levegő, Portugáliában, Spanyolországban 20, 21 fokot is mérnek. Hideg téli idő csupán a Skandináv-félsziget északi felén és az Ural előterében van, ahol napközben is fagy, néhol –15 fok alatt marad a maximum. Európa-szerte sok a felhő, a közép-európai térségben észak–dél irányban húzódó frontrendszer mentén többfelé fordul elő csapadék, eső, havas eső, főként a hegyekben hó. Ez a front pénteken napközben kelet felé helyeződik, a front mögött áramló hideg levegő a Kárpát-medencét is eléri.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.