Marad a hideg, téli idő

Öt megyére ónos eső veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést.

MN
2017. 12. 04. 5:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt megyére (Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Zala) adott ki elsőfokú figyelmeztetést hétfőre ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint napközben ismét több helyen lehet csapadékra számítani: az ország északkeleti felén többnyire havazás, míg a Dunántúlon havas eső, eső várható. Az esti órákban a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén valószínű helyenként ónos eső.

Hétfőn a hajnali órákban a nyugat-európai anticiklon keleti peremén északnyugat felől nedves levegő éri el térségünket. Többnyire erősen felhős lesz az ég, legfeljebb csak rövid napos időszakokra számíthatunk, az is főleg a nap első felében valószínű. Estétől észak felől határozottabb felhőzetcsökkenés várható. A nyugati szél gyakran megélénkül, főleg a középső országrészben meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +4 fok között valószínű, késő estére -6 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.