Szeles időre számíthatunk

A Dunántúlon napsütés is előfordulhat, de a Tiszántúlon estig marad az erősen felhős ég.

MN
2017. 12. 29. 6:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúlon már napsütésre is számíthatunk, de a Tiszántúlon estig marad az erősen felhős ég. Reggel, kora délelőtt a Dunántúl északkeleti részén és a főváros térségében, napközben főként az ország északkeleti harmadában valószínű csapadék: a legtöbb helyen eső, havas eső, a magasabban fekvő helyeken, illetve a Dunántúlon hó. Az északnyugati szél gyakran erős, a Dunántúlon viharos lesz, délutántól mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére mínusz 4, plusz 2 fokra hűl le a levegő.

Az erős szél miatt több megyére riasztást adtak ki. Helyenként a széllökések meghaladhatják a 70 km/órát. A szél péntek délutánra enyhülhet.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.