Hideg, télies idővel indulhat a hét

Azonban melegszik majd az idő, hét vége felé akár 10 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

MN
2018. 01. 22. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn kezdetben általában napos idő várható fátyolfelhőkkel, majd napközben nyugat felől egyre több felhő érkezik. Este nagyjából az ország nyugati felén lesz már erősen felhős az ég. Késő délutántól a Dunántúl északnyugati tájain kisebb havazás, havas eső is előfordulhat. Az északi szelet a Tiszántúlon kísérhetik élénk, délutánig erős lökések.

A hőmérséklet kora délután −1 és +4 fok között alakul. Késő estére −7 és +2 fok közé hűlhet le a levegő, a hófödte északkeleti tájakon lesz a leghidegebb – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

A hét további részében is számíthatunk csapadékra. Várhatóan melegszik majd az idő, akár 10 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

Kedd reggelig mindenütt megnövekszik a felhőzet. Eleinte a Dunántúl északi, északnyugati felén, majd hajnaltól a középső országrészben is egyre többfelé csapadék valószínűsíthető. A havazás mellett havas eső, nyugaton eső, átmenetileg ónos eső is előfordulhat. A délire, délkeletire forduló szél a Dunántúlon helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és −9 fok között alakul, a hófödte északkeleti tájakon lesz a leghidegebb.

Vas megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki keddre az ónos eső veszélye miatt.

Szerda reggel erősen felhős, párás és változóan felhős területek egyaránt lehetnek pára- és ködfoltokkal. Északon néhol vegyes halmazállapotú csapadék fordulhat elő, a déli szél pedig helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és −8, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig várhatóan 0 és +8 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Hajnalban néhol ködfoltok képződhetnek, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és −5 fok között, a szelesebb tájakon +2 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között várható.

Pénteken jellemzően erősen felhős, főként reggel foltokban ködös időre számíthatunk, csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös alakulhat ki szitálás, ónos szitálás. A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet −4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12, északkeleten 1, 5 fok között alakul.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, főként a Dunántúlon alakul ki szórványosan eső, havas eső, és a keleties szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és −3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Vasárnap eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd főként nyugaton és délen felszakadozik a felhőzet. Kezdetben nyugaton elszórtan eső, havas eső még lehet. A keleti, délkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet −2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.