Kezdetben meleg lesz, majd téliesre fordul jövő héten az időjárás

Hétfőn akár 14 fokot is mérhetünk, de csütörtöktől havazás jöhet.

MN
2018. 01. 28. 15:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő napokban továbbra is enyhe időjárásra számíthatunk, hétfőn akár 14 fok is lehet. A hét második felére azonban lehűlés jön, és havas eső, hó is előfordulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Hétfőn eleinte közepesen és erősen felhős időszakok és területek váltakoznak, majd késő délután észak felől átmenetileg mindenhol megnövekszik a felhőzet. Éjszaka kezdetben még sok lesz a felhő, majd nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de északkeleten néhol kisebb eső lehet. Délnyugaton, nyugaton helyenként köd képződik. A ködfoltok feloszlása után általában napos idő valószínű, csak északkeleten lesz eleinte még több a felhő, és ott reggel, délelőtt kisebb eső még előfordulhat. Megélénkül, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön időnként meg is erősödik a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire –1 és +4 fok között alakul, de a szelesebb helyeken 5 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Kedden szakadozott felhősáv vonul át, többórás napsütés mellett gyengén vagy közepesen felhős égkép lesz a jellemző. Helyenként futó zápor is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Szerdán többnyire közepesen felhős lesz az ég, délen várható a több napsütés. Este az északi megyékben gyenge eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és –4 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék: estig eső, estétől azonban előbb a Dunántúlon, majd a főváros tágabb környékén is egyre több helyen átválthat a halmazállapot havas esőre, hóra. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél is erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Pénteken a nap első felében borult lesz az ég, de délután nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Eleinte többfelé, majd egyre inkább csak délkeleten várható csapadék: eső, havas eső, hó vegyesen. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul.

Szombaton felhős idő várható helyenként záporral, hózáporral. Az északnyugati szél erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és –5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.